İran Cumhurbaşkanı Reisi: İran aldatılanlara merhamet gösterecek, ama isyancılara göstermeyecek

  • 29 Aralık 2022
  • 70 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi: İran aldatılanlara merhamet gösterecek, ama isyancılara göstermeyecek

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raeisidüşmanın ülkenin ilerlemesini engellemek için her türlü çabayı gösterdiğini, ancak komplolarının ulusun kararlılığı nedeniyle utanç verici bir şekilde başarısız olduğunu söyledi.

Raeisi, düşmanın kalkınma yoluna devam etmeye kararlı bir ulusla karşı karşıya olduğunu belirterek, İran halkının düşmana direnmeyi öğrendiğini vurguladı.

“İslam Cumhuriyeti’ne karşı tüm çabaları utanç verici bir şekilde başarısız oldu.”

İran CEO’su, ülkenin birçok alandaki büyük başarılarının düşmanları kızdırdığını da sözlerine ekledi.

Raeisi, Salı günü İran’ın başkentinde ve diğer birçok şehirde, Irak’ın 1980’lerde İran’a karşı savaşında kimliği belirsiz yaklaşık 400 şehit için düzenlenen cenaze törenleri sırasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, düşmanların Tahran’a yönelik çelişkili açıklamalarını eleştirdi ve “bize farklı kanallardan mesajlar gönderdiklerini, müzakerelere hazır olduklarını dile getirdiklerini ve [İran hükümetini] devirme niyetinde olmadıklarını iddia ettiklerini” söyledi.

İran’daki son gelişmelerin farklı partilerin çok yönlü bir savaşı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, tüm kibirli hareketlerin ayaklanmalara zorla katıldığını ve orada bulunmayanların söylentiler yaydığını belirtti.

“Son ayaklanmalar, yabancı destekli kraliyetçi unsurlar, ikiyüzlüler ve kibirli akımlar bu savaşta rol oynadığı için farklı partiler arasında bir savaştı.”

“Dedikoducular [İran] halkının umudunu kırmak ve Müslüman toplumu yanıltmak istediler” diyen Raeisi, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in bu konuda zamanında bir uyarı yayınladığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.