İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Lüksemburg meclis başkanını kabul etti

  • 18 Ocak 2016
  • 826 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Lüksemburg meclis başkanını kabul etti
İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Avrupa ülkeleri ile bu cümleden Lüksemburg ile ilişkilerinin dostça olduğunu bildirerek iki ülke arasındaki münasebetlerin gelişmesini istedi.

Dün tahran’da Lüksemburg meclis başkanı MARS DI BATOLO MEO ile bir araya gelen İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, , İran ve lüksekmburg arasında var olan iyi ilişkilerin her iki ülkenin de yararına olduğunu ve parlamento ilişkilerinin devletler arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine ortam hazırlayabileceklerini söyledi.

KOEP programının hayata geçmesiyle İran ve Lükzemburg ilişkilerinin de gelişmesine sebep olacağını hatırlatan Ruhani, İran ile 5+1 grubu arasındaki nükleer görüşmelerin diplomasi tarihinde çok büyük kazanım elde ettiğini söyledi.

Tahran’ın bölgesel krizlerin çözümü konusunda da gerekli adımları atmaya hazır olduğunu hatırlatan İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu konuda İran ile Lüksemburg arasında ikili görüşmelerin sürdürülmesi zaruretini bildirdi.

Lüksemburg meclis başkanı MARS DI BATOLO MEO da iki ülke arasında muhtelif dallarda ilişkilerin gelişmesi zaruretini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.