İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Nevruz bayramı münasebeti ile tebrik mesajı yayınladı

  • 20 Mart 2016
  • 994 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Nevruz bayramı münasebeti ile tebrik mesajı yayınladı
İslami İran cumhurbaşkanı hicri şemsi 1395 yeni yıl münasebeti ile yayınladığı Nevruz mesajında, İran halkının geçen yıldaki başarılarından bazılarına değinerek, 1395 yılının “Umut ve Faaliyet” yılı olduğunu belirterek, böylece “İran halkına yakışır bir İran’ın” inşa edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün yeni hicri şemsi 1395 yılın başlaması nedeni ile yayınladığı mesajında, Nevruz bayramını tüm İranlılara ve Nevruz’u kutlayan tüm halklara tebrik ederek, geçen yılın iftihar dolu, kalıcı hatıralar ve büyük başarılar, büyük güçlere karşı zafer ve İran halkının tüm alanlarda kalkınması için ortamın oluştuğu yılı olduğunu belirtti.

Nevruz’un dostluk ve barış töreni olduğunu belirten Hasan Ruhani, geçen yıllarda dünya tarafından İran halkına yönelik tehditlere bahane olan nükleer faaliyetin, İran’ın dünya halkları ile işbirliği sembolüne dönüştüğünü, bir zamanlar dünya açısından dün yasak bölge olanın, bugün değerli bir faaliyete dönüştüğünü ve herkesin bu “teknoloji” karşısında mütevazi olduğunu ve onu resmiyete tanıdığını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı İran halkı çeşitli kesimlerinin vahdeti zaruretinin altını önemle çizerken, İran halkının gönül birliği ile kapsamlı ortak eylem planı BERCAM’ı olumlu sonuca ulaştırdığını, yaptırım zincirini kırdığını ve ekonomi alanlarında çalışma ortamını hazırladığını söyledi.

Ruhani geçen yıl İran halkının bir başka hamaset yarattığını, 7 İsfend (İslami şura meclisi ve Rehberlik-Hubregan meclisi seçimlerin düzenlendiği 26 şubat ) tarihini, İran’ın istikrar ve huzuru ile ulusal gücü günü olarak dünyaya gösterdiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ayrıca İran halkının her zaman öncü olduğunu, geçen yıl 7 İsfend tarihinde 2. BERCAM’ın startını vurduğunu, 2. BERCAM’ın ise İran’da “ulusal ortak eylem” olarak vahdet, barış ve gönül birliği ile gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.