İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Polonya Senato Başkanı’nı kabul etti

  • 10 Ekim 2015
  • 801 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Polonya Senato Başkanı’nı kabul etti

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Polonya’nın İran’ın AB’deki bir dostu olarak, ikili işbirliğinin geliştirilmesinde etkin rol ifa edebileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da Polonya Senato Başkanı Bugdan Burosoviç ile yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin Polonya ile işbirliği ve ilişkilerini geliştirme yolu önünde herhangi bir mani görmediğini ifade etti.
İran’ın Ortadoğu’daki komşu ülkelerinin birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ve bazılarının yıllardır dışarıdan dayatılan güvenlik sorunlarını yaşadığına işaret eden Ruhani, dış müdahaleler ve işgallerin bölgede çok yıkıcı sonuçlara yol açtığını, bundan birinin terörist grupların aktifleşmesi olduğunu belirtti.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ortadoğu’nun terörist grupların tehlikesine maruz kaldığına temasla, terörist gruplara karşı acil girişimde bulunulmaması halinde, bütün bölge ülkeleri ve hatta bölge dışı ülkelerin büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını vurguladı, herkesin bu küresel soruna karşı mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
İran Yürütme Erki Başkanı Ruhani, terörle mücadelede, küresel düzeyde toplu iradenin yanı sıra, kültürel ve siyasi faaliyetlere de ihtiyaç olduğunu ifade ederek, kuşkusuz Avrupa ve Ortadoğu’da güvenliğin sağlanmasının bütün ülkeler ve dünyanın lehine olacağını belirtti.
Görüşmede, Polonya Senato Başkanı Bugdan Burosoviç da, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya gelmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi, Polonya’nın her daim İran’a olumlu baktığını vurguladı.
İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan nükleer anlaşmayı hoş karşılayan Burosoviç, İran’la her alanda ilişkilerinin geliştirilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.