İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, bir ekonomi ve siyasi heyet eşliğinde, bu sabah Bağdat’a gitti…

  • 16 Şubat 2015
  • 710 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, bir ekonomi ve siyasi heyet eşliğinde, bu sabah Bağdat’a gitti…

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, bir ekonomi ve siyasi heyet eşliğinde, bu sabah Bağdat’a gitti.

Cihangiri’ye bu üç günlük yolculuğunda İran Ticaret, Sanayi ve Maden Bakanı, İran Ekonomi Bakanı, İran Sağlık Bakanı, İran Tarım Bakanı, İran Yol ve Şehircilik Bakanı, İran Kültürel Miras Kurumu Başkanı ve İran-Irak Ortak Ticaret Odası Başkanı gibi birçok isim eşlik edecek.

Cihangiri bu ziyareti Irak başbakanı Haydar el-İbadi’nin Tahran ziyareti sırasında yaptığı davet üzerine gerçekleştirecek. Cihangiri’nin bu üç günlük programında Irak Cumhurbaşkanı, Irak Başbakanı ve Irak İslam Devrim Konseyi Başkanı ile görüşmelerde bulunması bekleniliyor.

İran-Irak Ortak Komisyonu’na katılmak, Iraklı yetkililer ile toz pusu sorunu ve yarattığı çevresel sorunlar hakkında görüşmelerde bulunmak farklı alanlarda düzenlenen anlaşmalar imzalamak, Irak Başbakanı ile düzenlenecek ortak basın toplantısına katılmak, Irak’ta düzenlenen İran fuarına katılmak ve İranlı ev Iraklı tacirler ile görüşmek, Cihangiri’nin Irak’taki programlarından bazılarıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.