İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nihavendian: ABD İran karşıtlığında yalnız kaldı

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.338 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nihavendian: ABD İran karşıtlığında yalnız kaldı

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin iktisadi işlerden sorumlu yardımcısı Muhammed Nihavendian, bugün dünya Amerika devletinin İran karşıtlığı politikasında yalnız kaldığını görmekte olduğunu açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti nizamının politikası tüm ülkelerde irtibatını geliştirmekten ibaret olduğunu belirten Nihavendian, herhangi özel bir ülkenin İran gibi büyük bir devletin başka ülkelerle ilişkilerini kısıtlayabileceğini veya belirleyebileceğini zannetmesi yanlış bir düşünce olduğunu belirtti.

Bugün dünyada çoğu ülkeler İran’ın uluslararası tutumunda hakkaniyetine destek verdiğini belirten Nihavendian, İran’ın bugünkü şartları geçmişe kıyasla çok daha iyi düzeyde olduğunu ifade etti.

Bilindiği üzere Amerika devleti 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından çekildi ve ardından beyaz saray İran’ın petrol ihracatını 4 Kasım’a kadar sıfır düzeyine indireceği tehdidini savurdu.

Beyaz saray bu çerçevede İran ile işbirliği yapan ülkelerden İran’dan petrol ithalatını durdurmaları istedi, fakat bir çok ülke Amerika yönetiminin bu talebine karşı çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.