İran Cumhurbaşkanı yardımcısının New York temasları sürüyor.

  • 14 Mart 2015
  • 843 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı yardımcısının New York temasları sürüyor.

İslami İran cumhurbaşkanının kadın ve aile işleri yardımcısı Şehinduht Molaverdi, kadın paneli toplantısına katılmak üzere gittiği New York’ta, Mısır kadın Milli Şurası başkanı, Irak Kadın işleri Bakanı, İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın işleri genel müdürü ve İtalya başbakanının kadın işleri yardımcısı ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.
BM’lerde düzenlenen kadın konferansı kulisinde çeşitli ülkelerin yetkilileriyle bir araya gelen İran cumhurbaşkanı yardımcısı Molaverdi, önce Mısır Kadın Milli Şurası başkanı Murevvat Telavi ile görüşmesinde İran’ın başta komşular olmak üzere İslam ülkeleriyle işbirliğine önem verdiğini söyledi. Mısırlı yetkili de, gerçek İslam’ın tanıtımının yapılmasının İran ve Mısır gibi medeniyet ve zengin kültür sahibi ülkelerin üzerinde bir görev olduğunu söyledi.
Molaverdi, Irak kadın işleri bakanı Beyan Nuri Tevfik ile de görüşmesinde, iki ülke arasında işbirliği için düzenli görüşmelerin yapılması gereğinin altını çizerken Iraklı bakan da, İran’ın kadın ve diğer konularda elde ettiği kazanımlardan istifade etmek istediklerini söyledi.
İran cumhurbaşkanı yardımcısı İtalya başbakanının kadın işleri danışmanı ile de görüşmesinde, iki ülke arasında kadınların özellikle iktisadi alanda kendi yeteneklerini ortaya koymaları gereğinin altını çizerlerken kadın işleri konusunda karşılıklı işbirliğinin arttırılmasına vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.