İran cumhurbaşkanından Amerika’nın Suriye aleyhine saldırısına tepki

  • 08 Nisan 2017
  • 1.312 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanından Amerika’nın Suriye aleyhine saldırısına tepki

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’nın Suriye’ye yönelik füze saldırısına tepki göstererek; dünyayı bu tür siyasetlere karşı olmaya davet etti ve ”Amerika’nın bu tür siyasetlerinin, bölge ve dünyada yıkıcı sonuçları vardır” dedi.

İRNA’nın haberine göre, İran cumhurbaşkanı Ruhani, dün gece twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’nın Suriye aleyhindeki saldırısına tepki göstererek, ‘bu saldırı gerçekte bölgede  radikalizm ve terörün güçlendirilmesidir’ dedi.

Ruhani, konuyla ilgili mesajında dünyada kanunsuzluğu ve düzensizliği tamamen mahkum ederken, Han Şeyhun hadisesi ve  bu bölgede kimyasal silahlardan istifade edilmesine de işaretle; ”Han Şeyhun hadisesi sarsıtıcı ve kınanmaya mahkumdur ve İran halkı uzun yıllar kimyasal silahların kurbanı olmuştur, Han Şeyhun hadisesi İran’ın kuzey batısında Serdeşt’teki faciayı anımsatmaktadır” dedi.

Amerika dün sabah kuşkulu kimyasal silah saldırısını bahane ederek iki deniz altıdan Suriye’nin Hums yakınında yer alan hava üssüne 59 füze fırlattı.

Bu füze saldırısında, 4’ü çocuk 9 sivil ölürken 7 kişi de yaralandı.

Bu arada Suriye hükümeti ise kimyasal silahların her türlü kullanımını kınamış ve Suriye ordusunun bu tür silahları kullandığına dair iddiaları reddetmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.