İran cumhurbaşkanının yemin törenine 90 ülkeden katılım olacak

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.150 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanının yemin törenine 90 ülkeden katılım olacak

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon üyesi Alirıza Rahimi, İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin cumhurbaşkanlığı yemin törenine üst düzey 90 yabancı heyetin katılacak olmasının İran’ın güvenli ve güçlü olmasında yeni bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Ruhani, 5 ağustos tarihinde İran İslami Şura Meclisi’nde yemin edecek. İran cumhurbaşkanı Ruhani 19 mayıs 2017 tarihinde düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 23 milyon oy alarak tekrar cumhurbaşkanı seçilmişti.

Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu üyesi Alirıza Rahimi yaptığı açıklamada şu ana kadar 7 Cumhurbaşkanı ve 18 Meclis başkanının törene katılacağının kesinleştiğini söyledi. Rahimi, 5 Ağustos’ta yapılacak törene 5+1 üyesi ülkelerinden de heyetlerin katılacağını belirtti.

ABD’nin İran aleyhindeki uygulamalarına değinen Rahimi, bundan dolayı 90’dan fazla ülkeden bu törene katılımının önemli mesajı olacağını söyledi. Rahimi yemin töreninin dünyaya mesajının İran’ın izzeti, güvenliği, ilerlemesi, demokrasi ve dünya ile yapıcı işbirliği istemesi olacağını söyledi.

Rahimi, nükleer anlaşmanın imzalanması ve uygulamaya başlamasının ise dünya genelinde daha önce dayatılan ‘İranofobi’nin  yerinin şimdi ”İran’a ilgi”ye dönüştüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.