İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Batılılar, insan hakları konusunda çifte standart uyguluyor

  • 25 Aralık 2019
  • 625 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Batılılar, insan hakları konusunda çifte standart uyguluyor

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmut Vaizi, Batılı ülkelere insan haklarının bağımsız ülkelere baskı yapmak için bir siyasi araç haline geldiğini belirtti.

Vaizi bugün bakanlar kurulu toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı’nin İran’a karşı insan hakları iddialarına gösterdiği tepkide, Batılılar’ın insan hakları konusunda çifte siyaset uyguladıklarını ifade etti.

Avrupalı yetkililerin nükleer anlaşma ile ilgili Snapback mekanizmasını kullanma tehditleri hakkında ise Vaizi, İran’ın nükleer yükümlülüklerini hafifletmek için attığı 4 adımın uluslararası uzmanlarca ilgili sözleşmelere aykırı olarak görülmediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı sözlerinin devamında Avrupalı ülkelerin İran’ın nükleer yükümlülüklerini azaltmasına ilişkin iddialarının hukuki dayanağı olmadığını, onların kendi kamuoyu için yanıt vermek peşinde olduklarını ifade etti.

Vaizi, Avrupalı ülkelerin mevcut durumda Snapback mekanizmasını kullanmak değil, muhtelif yollarla İran ile müzakere peşinde olduklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.