İran denetleme kurumu başkanı Batı’nın insan hakları konusundaki tutumunu eleştirdi

  • 09 Mart 2018
  • 968 kez görüntülendi.
İran denetleme kurumu başkanı Batı’nın insan hakları konusundaki tutumunu eleştirdi

İran denetleme kurumu başkanı Nasır Serac, batılı devletlerin insan hakları konusundaki aldatmaya dayalı iki yüzlü tutumlarını kınadı.

Nasır Serac, dün Japonya adalet bakanı bayan Yoko Kamikawa ile görüşmesinde, Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan dahil Ortadoğu ve bölgede yaşanan gelişmelere işaretle, bu sorunlar karşısında uluslararası toplum, Avrupa ve batılı devletlerin duyarsızlıklarının  ve de Myanmar’da  insan haklarının açık bir şekilde çiğnenmesi karşısında sessiz kalmalarının  onların insan hakları konusunda izledikleri çifte standardın açık göstergesi olduğunu söyledi.

Serac, İran ve Japonya arasında insan hakları konusu başta olmak üzere  halkın şikayetlerinin incelenmesi, sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili  durumun güçlendirilmesi gibi konulardaki işbirliklerin daha da ileriye taşınması gerektiğini zira bu işbirliğinin İran açısından önemli olduğunu söyledi.

Japonya adalet bakanı da, İran ve Japonya arasında ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu belirtirken, iki taraf arasında işbirliğinin bölgenin de yararına olacağını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.