İran deniz güçleri komutanı: Bölgede güvenliğin sağlanması İran deniz kuvvetlerinin görevlerindendir

  • 30 Kasım 2017
  • 1.152 kez görüntülendi.
İran deniz güçleri komutanı: Bölgede güvenliğin sağlanması İran deniz kuvvetlerinin görevlerindendir

İran ordusu deniz güçleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, bölgede ve serbest sularda güvenliğin sağlanmasının deniz güçlerinin en önemli hedefleri ve sorumluluklarından olduğunu söyledi.

Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, dün gece İRİB Kanal1’in saat 21 haber programında yaptığı açıklamada, İran deniz güçlerinin, bölge ve serbest sularda  güvenliği sağlama gibi hedefinin olduğunu ve aynı zamanda İran’ın denizde güçlü varlığını ve İran’ın güneydoğusunda yer alan Mekran sahillerinin kalkınmasında  önemli rol oynayacağını söyledi.

İran deniz kuvvetleri komutanı, ‘İran’ın ithalat ve ihracatının önemli bölümünün deniz yoluyla gerçekleştiğini belirterek, bundan dolayı  ticari ve petrol tankerlerinin güvenli bir şekilde geçişlerinin sağlanmasının İran deniz güçlerinin en önemli görevlerinden olduğunu  dile getirdi ve ”bu durum aynı şekilde  diğer yabancı gemilerin güvenliğinin sağlanması için de geçerli’ dedi.

Hanzadi, ”her ne kadar uzak sahiller önemli olmasa da, ama İran deniz güçleri, uluslararası sularda serbest  geçişleri kendi hakkı olarak biliyor, özellikle de, dost ülkelerle barış ve dostluk ilişkilerin sergilenmesinin gösterilmesi için bu gereklidir” dedi.

İranlı komutan, İran deniz güçlerinin denizcilik alanında  gerekli teçhizatların yapımıyla ilgili olarak yeteneğine de temasla, ”halihazırda çeşitli denizaltıların yapımıyla meşgulüz ki, bunlardan hedef, bu alandaki ihtiyaçlarımızın yerlileşmesi ve yerli imkanlarla temin edilmesidir, İran sahillerinin  güvenliğinin sağlanması ve  İran deniz güçlerinin caydırıcılığının olması içindir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.