İran deniz kuvvetleri komutanı: Yabancılar Hind okyanusunun güvenliğini temin edemezler

  • 14 Kasım 2018
  • 1.380 kez görüntülendi.
İran deniz kuvvetleri komutanı: Yabancılar Hind okyanusunun güvenliğini temin edemezler

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı general Hüseyin Hanzadi, “Yabancılar Hint Okyanusu’nun güvenliğini sağlayamıyor” derken, Hint Okyanusu bölgesinin güvenliğinin bölge ülkeleri tarafından sağlanması gerektiğini vurguladı.

Hint Okyanusu Deniz Kuvvetleri Komutanları konferansı’nın-IONS  10. yıldönümü toplantısında konuşan İranlı askeri yetkili, bu konferansın düzenlenmesinden dolayı Hindistan’ı takdir ederken, “deniz güvenliğinin temin edilmesi, ülkelerin jeopolitik ağırlığı, yetenekleri, potansiyelleri ve halkın katılım oranına bağlıdır’ dedi.

Söz konusu konferansın başkanı,  Deniz Kuvvetleri’nin denizdeki güçlerin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “hakimiyet altındaki bölgelerin ve milli çıkarların güvenliği, yeteneklerin hayata geçirilmesiyle garanti altına alınır ki bu da ancak dost ülkelerin işbirliğiyle ve de deniz kaynaklarından iktisadi çıkarların en iyi şekilde değerlendirilmesiyle mümkün olur’ dedi.

İran deniz kuvvetleri komutanı, bölge güvenliği sisteminin değiştirilmesi konusuna da temasla, “Artık deniz yoluyla malların küresel ticareti, Hint Okyanusu’na büyük ölçüde bağımlıdır ve bu okyanusun geleceği bundan dolayı çok önemlidir, bu durum bölge ve dünyanın da dikkatini çekmektedir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.