İran Devrim Muhafızları Aras bölgesinde tatbikat yapacak

  • 17 Ekim 2022
  • 70 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Aras bölgesinde tatbikat yapacak

Ä°ran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı tuÄŸgeneral Muhammed Pakpur, Kara Kuvvetleri’nin ülkenin kuzeybatıdaki Aras genel bölgesinde tatbikatının ana aÅŸamasının bugün baÅŸlayacağını duyurdu.

Mehr Haber Ajansı’na göre, TuÄŸgeneral Pakpur, şöyle dedi: Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri iktidarına dayalı tatbikatın ana aÅŸaması, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’nin AÅŸura üssünün merkeziyerinde Aras’ın genel bölgesinde gerçekleÅŸecek.
Pakpur’a göre, sözkonusu tatbikatta  Paraşütle heliburn operasyonu, gece helikopterle savaÅŸ operasyonu, muharebe ve kamikaze Ä°HA operasyonunun yanı sıra Aras Nehri üzerinde bir köprü inÅŸası, haberleÅŸme yollarının ele geçirilmesi ve kontrolü, yüksekliklerin ele geçirilmesi ve çeÅŸitli taarruz imha operasyonları gibi operasyonlar yapılacak.

General Pakpur, bu büyük tatbikatın düzenlenmesinin, daha önceki programları dahilinde gerçekleÅŸeceÄŸini ve bu tatbikatların  Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’nin savaÅŸa hazırlık durumunu iyileÅŸtirmek amacıyla yapıldığını söyledi.
Ä°ran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, 100.000’den fazla aktif personeli ile Devrim Muhafızları’nın 5 alt grubundan biridir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.