İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı’ndan düşen Ukrayna uçağı hakkında detaylı açıklama

  • 11 Ocak 2020
  • 571 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı’ndan düşen Ukrayna uçağı hakkında detaylı açıklama

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade, Ukrayna’ya ait yolcu uçağı kazasının insan hatasından kaynaklandığını belirterek, bu olayın ABD’nin bölgedeki provokatif ve gerilime yol açan eylemlerinin bir sonucu olduğunu kaydetti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmesi sonucu çoğu İran vatandaşı olmak üzere uçakta bulunan tüm yolcu ve mürettebat hayatını kaybetti.
İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade Tahran’da düşen Ukrayna’ya ait uçak kazasıyla ilgili detaylı açıklama yaptı.
Komutan Hacizade bu olay hakkında yaptığı açıklamada, ABD rejiminin tehditleri ve İran çevresinde düşmana ait çok sayıda uçağın uçmakta olduğundan dolayı, İran Silahlı Kuvvetleri’nin tam teyakkuzda olduğunu hatırlatarak, bu acı olayın operatörün aceleye almış kararı yüzünden yaşandığını esefle dile getirdi.
Tuğgeneral Hacizade, “ABD 52 noktayı vurmakla tehdit ettiği için ülkedeki savunma birimleri tam olarak teyakkuza geçmişti. Doğal olarak Tahran merkezli sistemler de aynı durumdaydı” dedi.
Hava savunma sistemi operatörünün uçağı bir seyir füzesi olarak tespit ettiğini belirten Tuğgeneral Hacizade, operatörün yolcu uçağını yanlışlıkla vurduğu bilgisini paylaştı.
Hazicade ayrıca, İran Havayolları Kurumu’nun füzenin uçağa isabet etmesi konusunda bir deneyimi ve bilgisi olmadığını belirterek, İran Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleri gizlemek niyetinde olmadığını ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaştığını vurguladı.
Tuğgeneral Hacizade, olayla ilgili soruşturmaların İran Silahlı Kuvvetleri ile Yargı Erki tarafından takip edileceğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.