İran Devrim Muhafızları Myanmar’da sahra hastanesi inşa edecek

  • 15 Ekim 2017
  • 1.117 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Myanmar’da sahra hastanesi inşa edecek

İran Genelkurmay Başkanlığı Sağlık ve Tedavi Bürosu Başkanı, Devrim Muhafızları’nın Myanmar’da yerlerinden edilen Müslümanlar için sahra hastanesi inşa edeceğini açıkladı.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sağlık ve Tedavi Bürosu Başkanı General Hasan Irakizade, 3. Acil Durum ve Askeri Eczacılık oturumunda yaptığı konuşmada Myanmar’da yerlerinden edilen Müslümanlarla ilgili, “Bangladeş’e göç eden Myanmarlı Müslümanların durumunu yakından incelemek için bu ülkeye yaptığımız son ziyaretimizde sağlık açısından epey kötü koşullarda yaşadıklarını gördük; ilkel sağlık olanaklarından yoksun olan bu mülteciler içme suyuna bile ulaşma imkanına sahip değiller” ifadelerinde bulundu.

General Irakizade sözlerini şöyle sürdürdü: Son bir ay içerisinde WHO ile İran Kızılay Cemiyeti, mülteci kamplarını anımsatan bazı çadırdan evlerin inşasıyla birlkte bir sürü yardım yaptılar fakat tüm bunlar sağlık sorununun giderilmesi için yeterli değil. Bu mültecilerin yüzde 60-70’ini kadınlarla çocuklardan oluşmasının yanı sıra sözü geçen kadınların da yüzde 60’ı hamiledir. Buna rağmen solunum yolu hastalıklarıyla beslenme yetersizliği yaşadıkları ortamda hızlı bir şekilde yayılmaktadır.

Genelkurmay Başkanlığı Sağlık ve Tedavi bürosu Başkanı ilaveten, “Geride bıraktığımız süre zarfında İran Kızılay Cemiyeti’nin mülteciler için 100 tona yakın gerekli malzemeyi bölgeye sevk etmesine karşın temel işlemlerin yapılmasına ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden de İran Devrim Muhafızları, Myanmar Müslümanlarının sağlık ve tedavi işlemlerine yardımcı olmak amcıyla bölgede sahra hastanesi inşa edecek” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.