İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Lübnan ziyaretinin amaçlarını açıkladı

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Lübnan ziyaretinin amaçlarını açıkladı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari Lübnan’a yaptığı ziyaretten amacının, lübnan’daki çeşitlililik ve milli birlik ve dayanışmayı desteklemek olduğunu bildirdi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari dün akşam ziyaretinin son gününde düzenlediği bir basın toplantısında Lübnan ziyareti ve temaslarının hedefini açıkladı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabiri Esari Lübnan’ın önde gelen Hristiyan siyasetçilerinden Süleyman Fernciye ile yaptığı görüşmenin ardından 3 günlük ziyaretinin amaç ve kazanımlarını, bir basın toplantısı düzenleyerek, paylaştı.
İran’ın bölgedeki mevcut krizlerin sonlandırılması yönünde hiç bir girişimden çekinmeyeceğini belirten Cabiri Ensari, ziyaretinin mesajının Lübnan ile tüm alanlarda özellikle siyasi ve ekonomik olarak ilişkilerin gelişmesi olduğunu ifade etti.
Cabiri Ensari, Lübnan’ı Siyonist rejim ve uluslararası güçlerin aşırı talepleri karşısında direniş ve mukavemetin başarılı örneği niteleyerek, Lübnan’daki bu kültürün bütün bölgenin kültürü haline gelmesini temenni etti
İran İslam Cumhuriyetinin bölgede siyonizm ve tekfiri tehlike v etehdit’e karşı mücadeleden asla el çekmeyeceğini belirten Ensari, ‘’Umarım mevcut aşamadaki tehlikelerden var olan ortak anlayış ve iki ülke menfaatleri doğrultusunda ilişkilerin gelişmesine şahit oluruz’’ dedi.
Ensari, Lübnan ve Suriye sınır bölgelerinde teröristlere karşı elde edilen başarılarla ilgili,’’Lübnan ordusu, Lübnan direniş güçleri ile birlikte ve Lübnan milletinin desteği ve birlikteliği ile bu operasyonda büyük başarılar elde etmeyi başardı ve umarım bu işbirliği ile teröristlerin sınır bölgelerinden kökü kazınır’’ dedi.
Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Pazartesi günü Lübnan’a giderek, bu ülkenin önde gelen siyasi ve mezhebi şahsiyetleriyle görüşmelerde bulundu.
Uzmanlar, Cabiri Ensari’nin gerçekleştirdiği ziyaretinin çeşitliliğinin bu gezinin belirgin özelliklerinden olduğunu bildiriyor.
İran Dışişleri Yardımcısı Beyrut ziyareti kapsamında Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebiye Beri, Başbakanı Saad Hariri ve Dışişleri Bakanı Cebran Basil ile ayrı ayrı görüştü.
Cabiri Ensari ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Conbolat ve Lübnan’ın eski cumhurbaşkanları Emil Lahut ve Emin Cemil ile biraraya geldi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca, Lübnan Maruni Hristiyan lideri Beşare Petros Rai, Şii Yüksek Meclisi Başkanı Şeyh Abdul-Emir Kabalan, Ehl-i Sünnet Müftüsü Abdul-Latif Doryan ve  Dürzi Lideri Şeyh Naim Hasan ile ayrı ayrı görüştü.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.