İran Dışişleri Bakan Yardımcısı: Suriye görüşmeleri yararsız olacaksa katılmayız

  • 02 Kasım 2015
  • 1.057 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı: Suriye görüşmeleri yararsız olacaksa katılmayız

İran Dışişleri Bakanı’nın Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, El Alem Tv kanalına verdiği mülakatta, Viyana’da gerçekleşen uluslararası Suriye toplantısına değinerek, “Bu toplantıda Suriye konusuyla doğrudan ilgisi olan bütün taraflar katılmışlardı” dedi.

Sözü edilen toplantının olumlu nitelikte geçtiğini belirten Emir Abdullahiyan, taraflar arasında görüş ayrılıklarının sözkonusu olduğunu, ancak bununla birlikte toplantının sonunda da bir kapanış bildirisinin yayınlandığını açıkladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın da gelecekteki toplantılara katılacağı sorusu üzerine, “Bu konu görüşmeler sürecine bağlıdır. İran İslam Cumhuriyeti her zaman olduğu gibi sadece Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesine yardımcı olan görüşmelere katılır” açıklamasına bulundu.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Viyana’da gerçekleşen toplantıda üzerine yoğunlaştığımız konulardan biri de hangi grupların terör örgütü olarak tanınmasıydı. Acaba sadece DAEŞ ve El Nusra mı terör örgütleridir, yoksa diğer gruplar da mı var?. İşte bu konu gelecekteki görüşmelerde ele alınacaktır?” diye ekledi.

Abdullahiyan, Terörizmle mücadele konusunda İran’ın Suriye devleti ve ordusuna askeri danışmanlık yaptığı gibi Rusya’ya da terör örgütlerine düzenlediği operasyonlarda danışmanlık yaptığını kaydetti

Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr’in ileri sürdüğü mesnetsiz iddialara da işaret ederek, “Asker değil, bizim Suriye’de askeri danışmanlarımız var. Bunlar da Suriye devletinin isteği üzerine oraya gönderilmişler. Son günlerde de Suriye’deki askeri danışmanlarımızın sayısını artıracağımızı açıkça ilan ettik. İran İslam Cumhuriyeti’nin terör örgütleriyle nasıl mücadele edeceği konusunun da Suudi Arabistan’la hiçbir bir ilgisi yoktur” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.