İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Gazze’deki savaşın durdurulamaması bölgedeki durumu kontrolden çıkaracak

  • 14 Aralık 2023
  • 49 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Gazze’deki savaşın durdurulamaması bölgedeki durumu kontrolden çıkaracak

İran Dışişleri Bakanı Amerika’nın, Gazze’deki savaşı durdurmamanın bölgedeki durumu kontrolden çıkaracağını anlaması gerektiğini söyledi.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün Cenevre’deki Dünya Mülteci Forumu toplantısının oturum aralarında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Mersudi ile yaptığı görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çabaların artırılması gerektiğine değinerek iki ülke başkanları arasındaki anlaşmaların uygulanmasının önemini vurguladı ve bu bağlamda mevkidaşını Tahran’ı ziyaret etmeye davet etti.

İran Dışişleri Bakanı, Gazze’deki ilk meselenin Siyonist rejimin saldırılarına son vermek olduğunu ifade ederek “ABD ve İsrail rejiminin Gazze’ye karşı savaşta belirledikleri hedeflerden hiçbirini gerçekleştirememesi dikkate alındığında savaşın devam etmesiyle birlikte savaş sonrası Gazze’ye yönelik çalışmalarını ve tasarımlarını tamamlama çabası içerisindeler.” açıklamasında bulundu.

Emir Abdullahiyan, Gazze’ye karşı savaşı durdurmamanın durumu daha da karmaşık hale getirebileceğini ve bölgedeki durumun kontrolden çıkabileceğini Amerika’nın doğru anlaması gerektiğini vurguladı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Mersudi de bu görüşmede  ikili ve bölgesel konularda ortak istişarelerin devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazze’deki durumu zor ve endişe verici olarak nitelendirdi ve Gazze’ye yönelik saldırıları sona erdirme ve savaşı durdurma çabalarına devam etme ihtiyacını vurguladı.

İslam ülkeleri başkanlarının Riyad’daki toplantısına değinen Mersudi, “Riyad toplantısının önemli bir mesajı vardı, o da İslam ülkelerinin birlik olduğu yönündeydi.” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.