İran Dışişleri Bakanı, Afganistan Başbakanı İle Görüştü…

  • 20 Ocak 2015
  • 1.102 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı, Afganistan Başbakanı İle Görüştü…

Kabil’e giden İran Dışişleri Bakanı, Afganistan Başbakanı ile bir araya geldi.

İran’ın haberine göre, bu sabah Afganistan’ın başkenti Kabil’e giden İran Dışişlei Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Afganistan Başbakanı Abdullah Abdullah ile bir araya geldi.

Misafirperverlikleri için Afganistan halkına teşekkür eden Zarif, “Ulusal Birlik devetinin güvenoyu almak için meclise gideceği bugünler, Afganistan için çok güzel bir gündür.Cihad, terör ve aşırıcılık ve en son Ulusal Bilik devletinin kuruluşu gibi Afganistan’ın tüm tarihi süreçlerinde her zaman bu ülkenin yanıda olduk. Şimdi Afganistan’ın gelişimi ve huzuru içi çaba göstermekten mutluluk duyuyoruz. Afganistan’ın huzura ulaşması ve gelişmesi, bizim için stratejik önem taıyor ve bu neden ile de her zaman Afganistan halkının yanında yer alacağız” dedi.

Zarif açıklamasının devamında ise “Terör ve Aşırıcılık sorunları, tüm bölgeyi ve hatta son günlerde yaşanan olaylarda gördüğümüz gibi. Tüm dünyayı etkisi altına almayı başarmıştır. İnançlara saygısızlık ve hakaret yapmak, aşırıcılık ve şiddeti tetikliyor. Afganistan halkı ile birlikte bu tehlikeler karşısında mücadele edebilmeyi umutluyoruz” dedi.

Afganistan başbakanı Abdullah Abdullah ise bu görüşmede İran ve Afganistan arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemini vurgulayarak, “İran her zaman Afganistan’ın yanında yer almış ve bu ülkede yapıcı bir rol üstlenmiştir. İran, Afganistan’ın istikrara ulaşmasında büyük görevler üstlenmiştir ve bugün de Afganistan halkı ve devletinin en güvenilir dostlarından birisidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.