İran Dışişleri Bakanı: Filistin İslam aleminin birinci meselesidir

  • 15 Ocak 2023
  • 88 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı: Filistin İslam aleminin birinci meselesidir

İran dışişleri bakanı, bir grup Filistinli direniş gruplarının önde gelen yetkilileri ve üyeleriyle yaptığı görüşmede, Filistin ve Kudüs hala İslam dünyasının birinci meselesi olduğunu söyledi.

İranpress haber Ajansının bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan bu toplantıda şunları söyledi:  “Filistin ve Kuds-i Şerif halen İslam aleminin birinci meselesidir ve başkenti Kuds-i Şerif olan tarihi Filistin topraklarında Filistin devleti oluşmadığı sürece, Filistin İslam aleminin birinci meselesi olmaya devam edecektir.

İran dışişleri bakanı szölerinin devamında şu ifadelere yer verdi: ” Yıllarca Amerika ve müttefikleri Oslo, Yeni Ortadoğu, Büyük Ortadoğu, Yüzyılın Anlaşması, Abraham anlaşması gibi çeşitli planları peş peşe açıkladılar ancak örnek teşkil eden birliği, bütünlüğü ve istikrarı ile ulus ve Filistin direnişi, tüm bu planları tarihin çöp kutusuna attı. Seyfü’l-Kudüs Harekatı direnişin ve Filistin’in canlı olduğunu kanıtladı. Dünya Kupası bile Filistin’in yaşadığını ve Arap-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin bir dinar değerinde olmadığını gösterdi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.