İran Dışişleri Bakanı: Suriye-Türkiye sorunlarını çözmek için çabalarımızı sürdüreceğiz

  • 15 Ocak 2023
  • 165 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı: Suriye-Türkiye sorunlarını çözmek için çabalarımızı sürdüreceğiz

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran’ın Suriye ile Türkiye’yi yakınlaştırmak ve sorunlarını çözmek için diplomatik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriyeli mevkidaşı ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan bu basın toplantısında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’yi Suriye’yi ziyaret etmeye davet ettiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, İran’ın Suriye ile Türkiye’yi yakınlaştırmak ve sorunlarını çözmek için diplomatik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da bu ziyaretin bölgedeki yeni gelişmelerin ve iki ülkenin başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin ve Siyonist rejimin sürekli çıkardığı zorlukların gölgesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Mikdad ayrıca Tahran’ın Şam’a desteğinin önemine değinerek, “Düşünün, Suriye’nin İran gibi müttefik bir ülkesi olmasaydı, o zaman ne olurdu?” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.