İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Arabistan, Amerika’nın en büyük silah müşterisidir

  • 20 Eylül 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Arabistan, Amerika’nın en büyük silah müşterisidir

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Suudi Arabistan’ın dünyada Amerikan silahlarının en büyük müşterisi olduğunu ve 2012 yılından 2016 yılına kadar Amerikan silahlarının %47’sinin Ortadoğu bölgesine satıldığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hasan Kaşkavi dün tahran’da düzenlenen “Dünya Barış Günü” sempozyumunda yaptığı konuşmada bu silahlardan bir bölümün bölgedeki terör örgütlerinin silahlandırılması için kullanıldığını belirterek, Amerika tarafından Ortadoğu’ya silah gönderilmesinin %86 oranında arttığını ve son 4 yıl içinde de Arabistan’ın %214 oranında silah alımını artırdığını bildirdi.

Kaşkavi şöyle dedi: Amerikan tarihinde en büyük askeri bütçe 700 milyar dolar olarak Pazartesi günü bu ülke senatosunda kabul edilmiştir ve dünya tarihinde hiç bir ülkenin böyle bir askeri bütçesi olmamıştır. Bu bütçenin 640 milyar doları pentogana verilirken geri kalanı ise Ortadoğu bölgesinde askeri operasyonlarda kullanılacak. 11 Eylül 2001’den şimdiye kadar savaş sonucu ölenlerin sayısı yıllık en az 100 bir kişiye ulaşmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.