İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD, İran’a yaptırımları genişletmek için çaresiz durumda

  • 13 Ağustos 2020
  • 1.257 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD, İran’a yaptırımları genişletmek için çaresiz durumda

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin, çaresizlik içinde, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreterinin kişisel pozisyonunu bölgesel bir konsensüs olarak nitelendirdiğini söyledi.

Zarif, dün twitterden yaptığı açıklamada, ”Amerika Birleşik Devletleri, İran’ın silah ambargosunu yasadışı bir şekilde genişletme çabalarına verdiği desteği göstermekte o kadar çaresiz ki, Fars Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri’nin yine zorla elde edilen ve onu bölgesel bir fikir birliği olarak nitelendiren kişisel pozisyonuna başvurdu.” dedi.

Katar’ın, Fars Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri’nin İran’ın silah ambargosunun uzatılmasına ilişkin son tutumuna muhalefetine değinen Zarif, “Bölgede ve hatta Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’ndeki çoğunluğun bu konuya katılmadığını herkes biliyordu” dedi.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Naif Fallah Mübarek El Hicref, geçtiğimiz günlerde BM Güvenlik Konseyi’ne, ABD’nin İran’a yönelik düşmanca politikaları doğrultusunda uzatılması çağrısında bulunmuş ve bu mektup ABD’li yetkililer tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.