İran Dışişleri Bakanı Zarif: Komutan Süleymani’nin şehadetiyle İran’ın direnişe yardımında bir değişiklik olmayacak

  • 20 Nisan 2020
  • 755 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif: Komutan Süleymani’nin şehadetiyle İran’ın direnişe yardımında bir değişiklik olmayacak

İran Dışişleri Bakanı bugün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam’da yaptığı görüşmede, Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetiyle İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede direniş ve terörizmle mücadeleye yardım yolunda herhangi bir değişiklik yaşanmayacağını belirtti.

Görüşmede Zarif, Suriyeli temsilcilerin Kudüs Gücü eski komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin cenaze törenine katılmasından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Bakan Zarif, Suriye Devlet Başkanı’na İran’da koronadan hayatını kaybedenler ile ilgili başsağlığından dolayı teşekkür ederek, bugün ABD’nin korona salgını ile zorlu mücadele döneminde milletlere karşı zalimce yaptırımları ile ilgili gerçek niyetlerinin net şekilde ortaya çıktığını vurguladı.

Zarif, dün BM’nin Suriye Özel Temsilcisi ile telefonda görüştüğüne ve yakında Astana süreci garantörü olarak İran, Türkiye ve Rusya arasında düzenlenecek istişarelere işaretle, bu görüşmede anayasa komitesi, İdlib gelişmeleri ve Suriye’deki siyasi süreci ele aldı.

Görüşmede Beşar Esad da, bir koronadan bir grup İran vatandaşının hayatını kaybetmesinden dolayı Suriye halkı ve hükümeti adına başsağlığı dileğinde bulundu.

Komutan Süleymani’nin Suriye’de terörizmle mücadeledeki benzersiz rolüne de dikkat çeken Esad, İran’a terörle mücadelede Suriye milletinin yanında olduğu için teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.