İran Dışişleri Bakanı Zarif, Rusya, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarıyla görüştü

  • 15 Aralık 2016
  • 915 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Rusya, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarıyla görüştü

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Rusya, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarıyla Halep’in teröristlerden kurtarılmasından sonraki durumuyla ilgili olarak görüşme yaptı.

Zarif,  dün  Suriye dışişleri bakanı Velid El’Muallim’le görüşürken,  sivillerin çatışma bölgelerinden güvenli bölgelere  intikali ve bu bölgedeki halka insani yardımların ulaştırılması konusunu görüştü. Görüşmede Suriye dışişleri bakanı da, çatışma bölgelerindeki durum ve Halep’in mevcut durumu  hakkında bilgi verdi. Muallim görüşmede, Suriye hükümetinin sivillerin güvenli şekilde çatışma bölgelerinden çıkması ve Halep halkına yardım hususlarındaki taahhütlerine bağlı olduğunu hatırlattı.

Muhammed Cevad Zarif, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede de, Suriye’deki ateşkes ve son durum ve ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı(KOEP) çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmemeleri hususunda görüştü. Çarşamba öğleden sonra gerçekleşen telefon görüşmesinde iki ülke dışişleri bakanı Suriye ve ABD’nin KOEP ile ilgili tutumu hakkında görüştüler.

İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif, dün ayrıca  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile başta Halep olmak üzere Suriye’deki son durum ve bu ülkeye insani yardım gönderilmesi hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

Bilindiği gibi Halep kenti  cumartesi gecesi  5 yıl sonra dış güçlerin desteğindeki  teröristlerin  sultasından kurtarılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.