İran Dışişleri Bakanı Zarif: Suriye’ye komşu olan bazı ülkeler IŞİD’e topraklarını kapatmalıdır

  • 07 Eylül 2015
  • 761 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif: Suriye’ye komşu olan bazı ülkeler IŞİD’e topraklarını kapatmalıdır

Bugün Tahran’da İspanyol mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt veren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İspanyol mevkidaşı Manuel Garcia-Margallo ile çeşitli siyasi ve bölgesel meseleleri ele aldıklarını ifade ederek, ekonomi alt yapıların yanı sıra raylı sistemler ve taşımacılık konularda işbirliği yollarını aradıklarını dile getirdi.

Görüşmelerinde Suriye, Irak, Afganistan ve Yemen meselelerinde düşünce teatisinde bulunduklarının bilgisini veren Zarif, İspanya ise Libya ve Suriye krizlerinde önemli rol alabileceğini konuşmasına ekledi.

Muhammed Cevad Zarif, Suriye meselesinin siyasi yolla çözülebileceğini, sorunun çözülmesi için askeri yola başvurmanın doğru olmadığını vurgulayarak, Suriye Cumhurbaşkanı için yalnız bu ülke halkı karar verme yetkisi olduğunu, son iki üç yılda Suriye Cumhurbaşkanı için şart koşanların tutumu dolayısıyla Suriye’deki savaşın devam ettiğini söyledi.

Söz konusu ülkelerin bu tutumu dolaysıyla Suriye’de kanlar dökülmekte olduğunu, zira Suriye halkı tarafından alınması gereken kararın Suriye halkına dayatıldığını konuşmasına ekledi.

İran Dışişleri Bakanı, Suriye’ye komşu olan bazı ülkelerin eylemlerine işaret ederek, duyulan sloganlarla Suriye’ye barışı geri getirmeyeceğini, DAEŞ’in(IŞİD) kullanmakta olduğu Suriye’ye yönelik topraklarını kapatarak ve kullanılmasına izin vermeyerek bu ülkenin meselesinin çözülmesine yardımcı olabileceklerinin altını çizdi.

Zarif, İran’ın Suriye meselesinin siyasi yolla çözülebileceğine ısrar ettiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.