Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif’ten nükleer müzakere hakkında açıklama

  • 19 Mart 2015
  • 910 kez görüntülendi.
Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif’ten nükleer müzakere hakkında açıklama

Ä°slami Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Ä°sviçre’nin Lozan kentinde Ä°ran ile 5+1 grubu arasında gerçekleÅŸen nükleer görüşmelerde anlaÅŸmaya varılması için ortak anlayışın lüzumuna vurgu yaptı.
Zarif, dün akÅŸam nükleer müzakerelerin kulisinde el’Alem kanalı muhabirine verdiÄŸi demeçte, nükleer konuda bir anlaÅŸmaya varılmasının, ancak ihtilafları bütün konuların ve onunla ilgili görevlerin belirlenmesi ve bütün ayrıntıların da yer alacağı anlaÅŸma metni taslağının yazılmasından sonra açıklanmasının mümkün olduÄŸunu söyledi.
İran dışişleri bakanı, tarafların bazı konularda ortak anlayışa vardıklarını ama bazı konularda ihtilafların devam ettiğini ve çatlağın henüz kaldığını söyledi.
Bu arada İran nükleer müzakere heyeti üst düzey üyelerinden ve İran dışişleri bakan yardımcısı Abbas Erakçi de, dün İran ve Amerika arasında yapılan görüşmelerin sonunda yaptığı açıklamada; müzakerelerin iyi bir şekilde ilerlediğini ve bazı konuların ve çözüm yollarının açıklığa kavuştuğunu ama bazı konularda ihtilafların çözümsüz bir şekilde kaldığını söyledi.
Ä°ran ve Amerika arasında nükleer görüşmeler dün dördüncü gününde Ä°ran atom enerjisi kurumu baÅŸkanı Ali Ekber Salihi ve Amerika enerji bakanı Moniz arasında Lozan’da düzenlendi.
Ä°ran dışiÅŸleri bakan yardımcıları Abbas Erakçi ve Mecid Tahtrevançi de dün ayrıca Rusya dışiÅŸleri bakan yardımcısı Sergey Riyabekov ile Lozan’da görüştüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.