İran Dışişleri Bakanı’ndan Belarus Dışişleri Bakanı’nın ölümü vesilesiyle taziye mesajı

  • 27 Kasım 2022
  • 158 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı’ndan Belarus Dışişleri Bakanı’nın ölümü vesilesiyle taziye mesajı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın ölümü münasebetiyle yayınladığı mesajda, görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesi yönündeki samimi çabalarını takdir etti.

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey hayatını kaybetti. Makey, 2012’den beri Belarus Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu.

İRNA’ya göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan,  taziye mesajında ​​şöyle dedi: “Merhumun dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde  samimi çabaları, İran ve Beyaz Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesinde değerli bir rol oynadı.”

Emir Abdullahiyan ayrıca şöyle dedi: ”Merhumun ailesine, hükümete ve Belarus halkına taziyelerimi sunuyor,  başsağlığı diliyorum ve merhumun ruhu şad olsun.”

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anatoliy Glaz yaptığı açıklamada,Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in ani bir şekilde öldüğünü duyurdu.

2008-2012 yıllarında Belarus Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığı görevini yapan 64 yaşındaki Makey, 2012’den beri de Belarus Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.