İran Dışişleri Bakanlığı: ABD’de göstericilerin sesleri duyulmalı

  • 30 Mayıs 2020
  • 1.155 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: ABD’de göstericilerin sesleri duyulmalı

İran dışişleri bakanlığı, acı çeken Amerikalılara baskının ve medya kısıtlamasının derhal durdurulması gerektiğini belirterek, ”ABD’deki protestocuların sesi duyulmalıdır” dedi.

İRNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanlığı, Amerika’da polis tarafından  siyahi birinin katledilmesinin esef verici olduğunu belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti Amerika’daki bu ırkçı cinayeti kınamaktadır ve Amerikalı yetkililerden bu gibi cinayetler karşısında adaleti yerine getirmesini  istemektedir” dedi.

Amerika’da geçtiğimiz günlerde bir polis tarafından Amerikalı siyahi birinin boğularak öldürülmesinin üzerine polisin göstermelik sorgulaması ve  Amerika’da  ırkçılığa dayalı devletin cinayetlerinin protestolar düzenlenerek artmasının ardından ve gelen tepkileri yatıştırmak için dün cinayeti işleyen polis tutuklandı.

ABD’de silahsız siyahi bir erkeğin gözaltına alındıktan ve bir polis memurunun boynuna basmasından sonra ölümü, ülkede azınlıklara, özellikle de siyahlara yönelik polis şiddetiyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

46 yaşındaki George Floyd, Minneapolis’te bir restoranda güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Bir görgü tanığı tarafından çekilen 10 dakikalık videoda Floyd acıyla sızlanırken ve beyaz bir polis memuruna sık sık “Nefes alamıyorum” derken görülüyor.

Bu arada ABD’de polisin ırkçı cinayetlerinde  geçen yıl en 1000’den fazla kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Floyd’un hayatını kaybetmesi ise ABD’de polisin öldürdüğü kişilerle ilgili kaygı verici istatistikleri yeniden gündeme getirdi.

Washington Post gazetesine ait bir veri tabanına göre, ABD’de polisler 2019’da 1014 kişiyi vurarak öldürdü.

Amerika’da polislerin ırkçı cinayetlerinde  güvenlik mensuplarının geneli göstermelik yargılamada her hangi bir suç almıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.