İran Dışişleri Bakanlığı: Bütün dünya ABD halkının haykırışına kulak vermeli

  • 10 Haziran 2020
  • 1.227 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: Bütün dünya ABD halkının haykırışına kulak vermeli

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD’deki gösterilere işaretle, bütün dünyanın Amerikan halkının mazlumiyet feryatlarına kulak vermeleri gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, dün yaptığı açıklamada, Amerika’da ırkçılık ve zulmün kölelikten günümüze kadar devam ettiğini belirterek, ‘Amerika’nın mazlum halkı asırlardır susturulan mazlumiyet sesini bugün yüksek sesle haykırmaktadır’ dedi.

Musevi, İran’ın diğer ülkelerin içişlerine karışmadığına işaretle, ”Amerika’da son olaylarda olduğu gibi bir ülkede ırkçılık, zulüm ve adaletsizlikten dolayı hadiseler yaşanıyorsa adalet yanlısı bağımsız bir ülke olan İran İslam Cumhuriyeti, mazlumların sesini duymazdan gelemez ve yıllardır Amerika’da zulüm altındaki insanların haklarını arar” dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika’da zulüm altındaki insanların feryatlarının  sonuç vermesini temenni ederek, her zaman insan hakları ve demokrasi savunuculuğu yapan devletlerin kendi halklarına yönelik zulme son vermeleri ve nefes almalarına izin vermelerini arzu etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.