İran dışişleri bakanlığı Fransa’daki terörist saldırıyı kınadı

  • 08 Ocak 2015
  • 754 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığı Fransa’daki terörist saldırıyı kınadı

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efhem, Paris’te dün düzenlenen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, günahsız insanlara karşı her türlü saldırının İslam’ın yüce öğretilerinde yerinin olmadığını söyledi.
Merziye Efhem, beyan özgürlüğünün suistimal edilmesi, radikal düşünce akımları ve ilahi dinlerin şahsiyetleri ve milletlere yönelik terörün, ilahi dinlere, değerlere ve sembollere yönelik terörlerin kabul edilemez olduğunu ve kınadıklarını bildirdi.
İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efhem, dünyada son on yılda yaşanan bu ölçüde aşırıcılık dalgası ile fiziki ve fikri şiddetin eşsiz olduğuna dikkat çekerek, yanlış ve çifte standart siyasetler sonucu radikalizm yanlılarının girişimlerinin artış kaydettiği bu durumun esef verici olduğunu bildirdi.
Merziye Efhem, İslami İran cumhurbaşkanının dünyanın şiddet ve aşırılıktan arınması gerektiğine dair plan ve düşüncesi uyarınca, dünya liderlerinin ortak fikir ve ortak siyaset içinde çifte standart siyasetlerden uzak, yaşanan şiddet ve aşırıcılık hastalığına karşı mücadele etmeleri gerektiğini bildirdi.
Dün Fransa’da yayınlanan ve İslam dini ve Hz. Peygamber’le (S) ilgili yayınladığı hakaret içerikli karikatürlerle anılan mizah dergisi Charlie Hebdo’ya silahlı 3 kişi tarafından düzenlenen saldırıda 2’si polis 12 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Ölen polislerin Müslüman oldukları belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.