İran Dışişleri Bakanlığı: İnfaz ve dizginsiz şiddet, kendinden çıkan krizlerin çözümü değil

  • 14 Mart 2022
  • 121 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: İnfaz ve dizginsiz şiddet, kendinden çıkan krizlerin çözümü değil

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, infazların ve dizginsiz şiddetin kendi krizlerinin çözümü olmadığını ve Suudi rejiminin siyasi ve adli kargaşayı örtmek ve halkı baskı altına almak için yaygın manşetleri kullanamayacağını söyledi.

İRNA ajansına göre, Said Hatibzade, Suudi Arabistan’da son zamanlarda gerçekleştirilen toplu infaza tepki olarak  dün gece yaptığı açıklamada, ”Bu infaz girişimi, insan hakları ve uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal etmenin yanısıra, insani ilkelere ve kabul edilen yasal prosedürlere aykırı olup aynı zamanda adil yargı süreci de ayaklar altına alınmıştır.” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Batılı ülkelerin çifte standart uygulamasını ve insan hakları kavramının bir araç olarak kullanımını hatırlatarak, insan hakları iddiasında bulunan ülkelerin sessizliğini ve hareketsizliğini kınadı ve bunu siyasi ilişkilerinde ikiyüzlülük işareti olarak değerlendirdi.

Suudi İçişleri Bakanlığı Cumartesi günü bir günde 81 kişiyi idam ederek ülkedeki insan hakları ihlallerini sürdürdü.

İdam edilenler arasında daha önce Suudi hükümeti tarafından çeşitli bahanelerle tutuklanıp hapsedilen 41 Şii genci de bulunuyor.
Suudi hükümeti her yıl çok sayıda Suud muhalifini ifade özgürlüğüyle mücadele ve terörle mücadele bahanesiyle ağır cezalara ve ölüme mahkum ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.