İran Dışişleri Bakanlığı: İranlılar Amerika’nın baskıları karşısında asla teslim olmayacaklar

  • 18 Mayıs 2019
  • 1.016 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: İranlılar Amerika’nın baskıları karşısında asla teslim olmayacaklar

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, dün gece twitterden yaptığı açıklamada, İranlıların Amerika’nın gayri meşru ve kanunsuz baskıları karşısında asla teslim olmayacağını belirterek, ‘Amerika tehdit yerine, nükleer anlaşmadaki taahhütlerini ve 2231 sayılı Güvenlik Konseyi bildirisini yerine getirsin” dedi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Musevi, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine baskıya yönelik siyaset taktiğinin 40 yıldır sürdüğünü ve bu taktiğinin hiç bir sonuç vermediğini hatırlattı.

Amerika, 8 mayıs 2018 tarihinde nükleer anlaşmadan çıktığını ilan ederek aynı zamanda İran’a yönelik askıya alınan yaptırımları tekrar yürürlüğe geçireceğini bildirmekle İran’a baskı yapmayı hedeflerken Amerika’nın bu siyaseti geri tepti ve Amerika, İran karşısında kanunsuz bu girişiminde dünyada adeta yalnız kaldı.

İran İslam inkılabı rehberi de geçen salı günü yaptığı açıklamada, Amerika karşısında tek yolun direniş olduğunu zira Amerika’nın ancak direniş mücadelesiyle geri adım atacağını söyledi.

İslam inkılabı rehberi, başını ABD’nin çektiği İslam nizamı düşmanlarının, İran’a yönelik görülmemiş baskıların ve yaptırımların İran’a darbe indireceklerini sandıklarını ama onların siyasetlerinin İran halkı ve devletinin çabalarının daha da güçlenmesi ve artmasına vesile olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.