İran dışişleri bakanlığı IŞİD’in Musul’daki ağır yenilgisini kutladı

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.137 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığı IŞİD’in Musul’daki ağır yenilgisini kutladı

İslami İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, IŞİD’in Musul’daki ağır yenilgisini kutlayarak, terörizmin düşünsel ve mali kaynaklarının kurutulması için toplu mücadele gereğini vurguladı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü  Kasımi, Irak devleti ve milletinin direnişi ve askeri güçlerle halk güçlerinin kahramanlıkları ile elde edilen IŞİD’in Musul’daki ağır yenilgisini Irak devleti ve milleti, Şii taklit mercilerine ve tüm dinler ve mezheplerin ulemasına, tüm etnik guruplara ve Irak ordusu ve halk güçlerine tebrikte bulundu.

Tek parça, demokratik ve birlik içinde bir Irak için istikrar, sebat, güvenlik, barış ve refah temennisinde bulunan Kasımi, Irak’taki terörizmin düşünsel temelleri ve mali kaynaklarının kesilmesi için bölgesel mücadele gereğini vurgulayarak, bölgenin tüm teröristlerden temizleninceye kadar İran’ın bölge devletleri ve milletlerine yardıma hazır olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Irak güçleri geçen perşembe günü Musul’un batısında tarihi el’Nuri camiine kadar ilerlediler ve Irak başbakanı Haydar el’İbadi de, bu durumu, ‘Terör örgütü IŞİD’in Irak’ta işinin bittiği’ şeklinde nitelemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.