İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Amerika şirretin lideri ve terörizmin destekçisidir

  • 08 Kasım 2019
  • 712 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Amerika şirretin lideri ve terörizmin destekçisidir

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Amerika’nın dünyada şirretin lideri ve terörizmin yaratıcısı ve destekçisi olduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Seyid Abbas Musevi dün akşam Amerika dışişleri bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus’un sözlerine tepki olarak twitter hesabından paylaştığı mesajda şöyle yazdı: “Acaba bu sözleri, aslında dünyada şirretliğin ve tek yanlılığın liderliğini üstelenen ve terörizmi yaratan, destekleyen ve mali açıdan himaye eden bir rejimden duymak biraz tuhaf değil mi?”
Morgan Ortagus dün İran’ın Bercam anlaşması ile ilgili attığı 4. Adım hakkında düşmanca iddialarda bulunarak uluslararası toplumdan İran İslam cumhuriyetine baskıları arttırmasını istedi.
İran İslam cumhuriyeti cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Salı günü İran’ın Bercam anlaşmasındaki 4. Adımın çerçevesini açıklayarak, “İAEK’ya verdiği direktifte Fordo şehit Ali Muhammedi nükleer tesislerde zenginleştirme çalışmaların başlamasını istedi.
İAEK Perşembe günü sabahın ilk saatlerinde UAEA denetiminde Fordo’da uranyum zenginleştirme çalışmalarına tekrar başladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.