İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Amerikan yetkililerin müdahaleleri, milletin hayırını istemelerinden kaynaklanmıyor

  • 25 Kasım 2019
  • 835 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Amerikan yetkililerin müdahaleleri, milletin hayırını istemelerinden kaynaklanmıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerikan yetkililerin İran’daki son olaylarla ilgili müdahaleci açıklamalarının milletin hayrını istemeleri ile hiç bir ilgisi olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi bugün düzenlediği basın toplantısında, son sıralarda ülkenin bazı kentlerinde meydana gelen olaylara işaretle, İran İslam Cumhuriyeti’nin yabancı ülkelerin bu olaylara müdahalesini kınadığını vurguladı.

Protestonun halkın hakkı olduğu ve İran İslam Cumhuriyeti anayasasında buna vurgu yapıldığına dikkat çeken sözcü, kargaşacıların hesabının protestoculardan farklı olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin Fordo nükleer tesislerine ilişkin muafiyeti kaldırma kararı hakkında ise, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekildiği için İran’ın nükleer yükümlülükleri ve faaliyetleri hakkında söz etme hakkına ve konumuna sahip olmadığını belirtti.

Musevi, Arap Birliği’nin Yemen’in yeni büyükelçisinin İran tarafından kabul edilmesine ilişkin itirazını da reddetti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’nin Irak Kürdistan bölgesine ziyareti hakkında ise, İran’ın Irak hükümeti ve Kürdistan bölgesiyle ilişkilerinin her daim iyi olduğuna dikkat çekerek, Pence’nin Kürdistan bölgesine ziyarette bulunmasının diplomatik teamüllere aykırı olduğunu ve Irak merkezi yönetiminin de bu meseleye tepki gösterdiğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.