İran Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Efhem: Kuneytire Saldırı ile İlgili ABD’ye Mesaj Gönderildi

  • 28 Ocak 2015
  • 995 kez görüntülendi.
İran Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Efhem: Kuneytire Saldırı ile İlgili ABD’ye Mesaj Gönderildi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in Kuneytre saldısı ile ilgili İran’ın diplomatik araçlar ile ABD’ye mesaj gönderdiğini açıkladı.

İran’ın haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, haftalık olarak düzenlenen basın toplantısında, Almanya Parlamento Başkan Yardımcısı’nın Tahran ziyareti ve İran’ın iç politikalarına müdahele niteliği taşıyan yorumları hakkında, “Alman heyeti İran’a ziyaret düzenlemek isteklerini sundukları zaman, bu ziyaret içi İran İslami Meclisi ile görüştük ve meclisin de bu görüşme ile karşı olmadığını öğrendik. Sadece dışişleri bakanımız ve Almanya Parlamento Başkan Yardmcısı ile yaptıkları görüşme, bakanlığımızın isteği ile gerçekleşmiştir. Bu konuda politik bir tepki verilmesi gerekir ise, yapılacak incelemelerden sonra bu tepki verilecektir” dedi.

Efhem geçtiğimiz günlerde Hizbullah askerleri ve Tuğgeneral Allahdadi’nin şehit olmalarına neden olan İsrail’in Kuneytire saldırısı hakkında ise “İran bu terör saldırı ile ilgili görüşlerini, diplomatik araçlar yolu ile ABD’ye göndermiştir. İran’ın bu mesajı, Tahran’daki İsviçre Büyükelçiliği’nin ABD Çıkarlarını Koruma Bürosu aracılığı ile iletilmiştir” dedi.

Bahreyn’de yaşanan protesto gösterileri ve Şeyh Ali Salman’ın halam serbest bırakılmaması hakkında ise Efhem, “Şeyh Ali Salman’ın tutukluluk sürecinin devam etmesi ve yasal bir hareketin ülke içerisinde çalışamaması, kabul edilemez. Bahreyn yönetiminin bu konularda daha esnek davranmasını umuyoruz. Ülke içerisinde politik diyalog olanağı sağlanmalıdır. Gelişen güvenlik önlemleri, Bahreyn yönetimi ve halkının yararına olmayacaktır ve bu tutum değişir ise, Bahreyn kazançlı çıkacaktır. Bahrey yönetiminin, muhaliflerin sesini duyması ve isteklere mantıklı bir şekilde yanıt vermesini diliyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.