İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: İslam Devrimi dünyaya dini demokrasiyi tanıttı

  • 20 Mayıs 2022
  • 102 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: İslam Devrimi dünyaya dini demokrasiyi tanıttı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, dinin küresel yayılması konulu konferansın ikinci gününde yaptığı konuşmada, ”İslam Devrimi dünyaya dini demokrasiyi getirdi.” dedi.

Dinin küresel yayılımı konulu konferans çarşamba günü Meşhed’deki Horasan Rezevi el-Mustafa Derneği’nde başladı ve dün sona erdi.

El-Mustafa International Üniversite, dünyanın dört bir yanından çok sayıda gönüllüyü kapsayan bir eğitim, araştırma ve yaklaşımı ile İslam, beşeri bilimler ve sosyal bilimleri genişletmek amacıyla İran’da alan kimliğine sahip bilimsel ve uluslararası bir kurumdur.

İRNA’ya göre, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, dün Meşhed’deki Dünya Din Propaganda Konferansı’nın ikinci gününde şunları söyledi: ”İslam devrimi, Komünizm ve Kapitalizm arasında,  dini demokrasinin üçüncü yolunu dünyaya tanıttı. Bugün İslam medeniyetinde meyvesi alınıyor ve bu yolda mübelliğlerin yolu çok önemlidir.” dedi.

Hatibzade, ”Dünya ve uluslararası ilişkiler ve diplomasi kavramları değişiyor ve bugün tanık olduğumuz şey, çeşitli mesajların en iyi araç ve yöntemlerle bombardımanı ve bu durumda nerede olduğumuzu görmeli ve yeni bir bakış aşamasına girmeliyiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.