İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: İran ABD’nin yaptırımlarına teslim olmaz

  • 10 Haziran 2020
  • 1.275 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: İran ABD’nin yaptırımlarına teslim olmaz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerika terör devletinin İran’ın denizcilik firmaları ve petrol tankerlerine dayattığı yeni yaptırımlara gösterdiği tepkide, Amerikalı yetkililer tekrarlı yaptırımları ile sadece kendileri zahmete katlandıklarını, İran bu tür yaptırımlara ve baskılara teslim olmayacağını belirtti.

Amerika Hazine bakanlığı yurt dışındaki mal varlığı bürosu geçenlerde bundan önce de bakanlığı yaptırım listesinde yer alan İran’a ait 125 gemi ve tankere yeniden yaptırım uyguladı.

Muhabirimize açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerika bir kere İran milletinin tümüne yaptırım dayattığını ve şimdi de bu yaptırımların içinden İranlı bazı vatandaşlara veya yetkililere bireysel olarak yaptırım uygulamaya başladığını belirtti.

Amerikalı yetkililere tavsiyede bulunan Sözcü Musevi, bu tür tek yanlı ve illegal uygulamalardan el çekmelerini, zira bu tür yaptırımlar sadece Amerika kaynaklı olduğunu ve uluslararası destekten yoksun sayıldığını vurguladı.

Amerika’nın tek yanlı ve illegal yetkilileri İran’dan ziyade kendi müttefiklerini ve küresel ticareti olumsuz etkilediğini kaydeden Musevi, uluslararası camia kendine gelmesi ve Amerika’nın bu tür yaptırımları başka ülkeleri etkilemesine mani olması gerektiğini kaydetti.

Musevi açıklamasının devamında İran sınır muhafaza birlikleri ülkenin milli güvenliğini korumakta bir an bile tereddüt etmeyeceğini belirterek şöyle dedi:

Bazı komşu ülkelerin ve hatta komşu olmayan ülkelerin vatandaşları İran’a kaçak yollardan girmeye çalışıyor. İran güvenlik güçleri milli güvenliğin korunması için bu konuda asla pasif davranmayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.