İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden CIA başkanının iddialarına tepki

  • 19 Aralık 2022
  • 142 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden CIA başkanının iddialarına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Amerikan casusluk teşkilatı (CIA) başkanının İran ile Rusya arasındaki işbirliğine ilişkin iddialarının yanı sıra Ukrayna’daki savaşla bağlantılı olarak İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik suçlamalarını asılsız olarak nitelendirirken bunun Amerika’nın İran’a karşı yürüttüğü propaganda savaşının bir parçası olarak niteledi.

Nasır Kenani,  dün,  Amerikalı yetkililerin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik asılsız siyasi iddialarının ve yasadışı eylemlerinin devamında İran ile Rusya arasındaki konvansiyonel savunma ve askeri işbirliğini sorgulamalarına dikkat çekti.Kenani,  Amerikalıların yalan ve aldatmacaya dayalı propaganda kampanyasının İran üzerinde siyasi baskı kurmak, İran düşmanlığını körüklemek ve savaş kışkırtıcılıklarını örtbas etmek gibi çeşitli amaçlarla yürütüldüğünü söyledi.
İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, birçok kez duyurulduğu üzere, İran ile Rusya arasında savunma işbirliği de dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki işbirliğinin, ortak çıkarlar çerçevesinde ve hiçbir üçüncü ülkeye karşı olmaksızın İran ve Rusya arasında ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyledi.

Nasır Kenani, İran İslam Cumhuriyeti’nin dış ilişkilerini kendi ulusal çıkarları doğrultusunda düzenlemede uluslararası kanun ve düzenlemelere uyarak bağımsız hareket ettiğini ve kimseden izin almadığını vurguladı.
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) başkanı William Burns, bu ülkenin diğer yetkilileri gibi son açıklamalarında, İran’ın Rusya’ya Ukrayna ile savaşta kullanması için insansız hava aracı gibi silahlar sağladığını iddia etti.
Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı başkanı PBS ile yaptığı bir röportajda şunları ekledi: “İran ile Rusya arasındaki ilişkiler konusunda çok endişeliyiz. Tarih boyunca Ruslar ve İranlılar arasında çok fazla güvensizlik oldu, ancak şimdi birbirlerine ihtiyaçları var.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.