İran Dışişleri Bakanlığı: Trump Bercam konusunda ABD halkının desteğini kazanamadı

  • 10 Mayıs 2020
  • 1.109 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: Trump Bercam konusunda ABD halkının desteğini kazanamadı

İran Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Amerikan halkı ve camiası Başkan Trump’ın İran ile imzalanan Bercam nükleer anlaşmasından çekilme kararına destek vermediğini belirtti.

Amerika Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de tek yanlı bir kararla Washington’un Bercam nükleer anlaşmasında üstlendiği yükümlülükleri çiğneyerek bu uluslararası anlaşmadan çekildiğini ve İran’a dayatılan ve Bercam çerçevesinde kaldırılan illegal yaptırımları yeniden dayattığını ilan etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Cumartesi günü twitter sayfasında Economist, J. Street, İran kökenli Amerikalıların halkla ilişkiler birliği ve William & Mary’nin 2018 yılında gerçekleştirdikleri dört anketin sonuçlarına istinat ederek şöyle yazdı:

Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekilmesinin üzerinden iki yıl geçiyor; ancak çekilmenin birinci yılında yapılan anketlerin sonuçları ABD halkı ve camiası Trump’ın bu anlaşmadan çekilmesine destek vermediği anlaşılıyor. Trump ABD halkının bu kararına desteğini kazanma çabalarında başarısız oldu.

Economist dergisinin Ağustos 2018’de yaptığı anketin sonuçlarına göre Amerika halkının yüzde 46 kadarı Trump’ın Bercam anlaşmasından çekilmesine karşı çıkmıştı.

J. Street’in Ekim 2018’de yaptığı anketin sonuçlarına göre ise Amerikalı Yahudilerin yüzde 65’i ve İran kökenli Amerikalıların halkla ilişkiler birliğinin Kasım 2018’de yaptığı anketin sonuçlarına göre Amerika’da yaşayan İranlıların yüzde 70’i ve yine William & Mary üniversitesinin Aralık 2018’de yaptığı anketin sonuçlarına göre de Amerikalı akademisyenlerin yüzde 94’ü Trump’ın Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesine karşı çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.