İran dışişleri bakanlığından Avrupa Birliği’ne insan hakları tavsiyesi

  • 02 Ekim 2016
  • 1.054 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından Avrupa Birliği’ne insan hakları tavsiyesi

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, AB sözcüsünün son açıklamasını reddederken; ”bu birlik İran’la ilgili daha gerçekçi olmalı ve ilke dışı açıklamalardan sakınmalıdır’ dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Avrupa Birliği dış siyaset girişim servisi sözcüsünün  İranlı bir vatandaşın mahkemede  yargılanması ve aldığı kararla ilgili açıklamasına gösterdiği tepkinin, İran’ın  içişlerine müdahaleci bir girişim olduğunu  belirterek, İran ve Avrupa Birliği arasında yakın bir tarihte insan haklarının müzakere edilmesi süreci varken  şimdiki ortamda İran’ın içişlerine müdahaleci  bir açıklama kesinlikle  yapıcı değildir’ dedi.

Kasımi, İran’da insan hakları konusunda bildiri yayınlayanların, bu gibi siyasi  bildirilerin  gerçekleşmeyeceğini bilmeleri gerektiğini hatırlatarak, insan hakları konusunun diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmek için bir bahane olarak kullanılmaması gerektiğini zira yargı konusunun tamamen  o ülkelerin bağımsız mahkemelerinin işi olduğunu  söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, çeşitli kültürlerin, geleneklerin yaşandığı bölgeye veya her hangi bir ülkeye ‘özel değerleri kabul ettirmeye çalışmanın, uluslararası ilişkilerde bayatlamış ve işe yaramaz  bir paradigma olduğunu söyledi.

Kasımi, dakik ve doğru olmayan bilgiler ve hatta yargı sürecinin nasıl işlediği konusunda bile  doğru dürüst bilgileri olmayanların  iddialarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve bu iddiaların yapıcı da olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.