İran dışişleri bakanlığından Filistin milletini destekleyen bildiri

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.176 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından Filistin milletini destekleyen bildiri

Ä°slami Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı 14 mayıs 1948’de Filistin topraklarının siyonistlerce iÅŸgal edilerek terör rejimi Ä°srail’in kurulmasının 70. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, Filistin milletini desteklediÄŸini bildirirken ‘Kudüs, kayıtsız ÅŸartsız Filistin’indir’ vurgusu yapıldı.

Ä°RNA’nın haberine göre, Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı, dün gece yayınladığı bildiride, Kudüs’ün kayıtsız ÅŸartsız Filistin’in bir parçası olmanın yanı sıra, Ä°slami açıdan kutsal üç önemli mekandan biri olduÄŸu ve oraya büyükelçiliÄŸin intikali için çabaların da, çok açık bir ÅŸekilde 478 (1980) ve 2334 (2016) sayılı bildiriler gibi Uluslararası kararnamelerin çiÄŸnenmesi olduÄŸuna yer verildi.

İran dışişleri bakanlığı bildirisinde, bölgede adalete dayalı kalıcı bir barışın ancak siyonist rejimin işgalinin tamamen son bulmasıyla, bütün Filistinlilerin topraklarına geri dönmeleri, gelecek yönetimlerinin o topraklarda yaşayan asıl sahiplerin tamamının katılacağı referandumla belirlenmesi ve nihayetinde kurulacak Kudüs başkentli Filistin devletiyle mümkün olacağına yer verildi.

Bildiride ayrıca, Filistin topraklarının iÅŸgalinin devamı, siyonist rejimin terörist giriÅŸimlerinin devamı ve Amerikan baÅŸkanı Trump’ın  aldığı kanunsuz kararla Kudüs’ün iÅŸgalci rejimin baÅŸkenti olarak resmiyette tanınması ve büyükelçiliÄŸini oraya intikal ettirmesinin, zulüm altındaki Filistin milletinin iÅŸgalci rejim aleyhinde iradesinin ve mücadeledeki kararlılığının  artmasına vesile olacağı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.