İran dışişleri bakanlığından Fransa cumhurbaşkanının açıklamasına tepki

  • 12 Kasım 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından Fransa cumhurbaşkanının açıklamasına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un nükleer anlaşmaya ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un son günlerde  bazı bölge ülkelerine düzenlediği ziyaret kapsamında ileri sürdüğü İran karşıtı iddialara tepki gösterdi.

Kasımi, “Fransa’dan beklentimiz Fars Körfezi’ne kıyısı olan bazı ülkelerin İran’a yönelik yaklaşımlarından etkilenmemesidir. Fransa yönetimi, çok kritik bir durumda olan Ortadoğu ve Fars Körfezi’ndeki gelişmeler karşısında gerçekçi, insaflı ve ileri görüşlü bir tavır sergilemelidir” ifadelerini kullandı.

Behram Kasımi, “Fransa Cumhurbaşkanı ve bu ülkenin diğer yetkilileri, İran karşıtı bu gibi suçlamaların son yıllarda bölgede yaşanan gelişmelerle bağdaşmadığını çok iyi biliyorlar. İran olarak, Fransa’nın bölgedeki müttefiklerini daha akıllı bir siyaset izlemeye ikna etmek için çaba sarfetmesi gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

İranlı yetkili, açıklamasının bir bölümünde de nükleer anlaşmanın hiçbir şekilde yeniden müzakere edilebilir olmadığını belirterek, başka konuların da bu anlaşmaya eklenmesine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Kasımi, Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarına da işaretle, ‘Arabistan’ın Yemen’in  sivil yerlerine yönelik  yönelik bombardımanları, kadın ve çocuk başta olmak üzere sivillere yönelik cinayetler karşısında sessiz kalmanın da manidar olduğunu’ söyledi.

*

(Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) gerçekleştirdiği bir basın toplantısında, “Yemen’deki Husilerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a attığı füzenin İran füzesi olduğu açık” diyerek, bu durumun, İran ile varılan nükleer anlaşmanın durdurulması gereğini ortaya koyduğunu söylemişti. Macron ayrıca İran’ın balistik füze programı konusunda da yeni müzakerelerin gerektiğini ileri sürmüştü.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.