İran dışişleri bakanlığından Hollanda’ya tepki

  • 08 Temmuz 2018
  • 1.425 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından Hollanda’ya tepki

İslami İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İranlı iki diplomatın Hollanda’dan ihraç edilmesinin dostane ve yapıcı olmadığını söyledi.

Hollanda istihbarat servisi (AIVD) cuma günü Amsterdam’da İran büyükelçiliği personelinden ikisinin ihraç edildiğini bildirmişti.

Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’Olayın gerçekleşmesi sonrası İran Dışişleri Bakan Yardımcısı derhal Hollanda’nın Tahran Büyükelçisini davet ederek İran’ın itirazını iletmiştir’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran, tüm ülkelerle karşılıklı saygı ve iyi niyet çerçevesinde ilişkilerini korumak ve geliştirmek istemektedir. İran aynı zamanda terörist eylemlerin kurbanı bir ülke olarak tüm dünya ülkelerinin terörizmle mücadelesine vurgu yapmaktadır’’ dedi.

Hollanda hükümetinin mantıksız ve kanuni temelden yoksun uygulamasını mahkum eden Kasımi, ‘’Bizim beklentimiz bu ülkenin başkalarını itham etmeden interpol tarafından bültenlerle aranan terörist unsurların tutuklanması ve yargılanması konusunda eyleme geçmesidir. Biz o ülkenin, eli İran halkının kanına bulanmış halkın münafıklarına iltica hakkı vermemesini bekliyoruz’’ dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, ”daha önce de Hollanda devletinin temsilcisine bildirildiği gibi İran İslam Cumhuriyeti’nin bu duruma karşı misilleme hakkını saklı tutacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.