İran dışişleri bakanlığından Samerra patlaması açıklaması

  • 07 Kasım 2016
  • 933 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından Samerra patlaması açıklaması

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Irak’ın Samerra kentinde düzenlenen terörist saldırıda yaralanan İranlıların durumlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Behram Kasımi,  dün Irak’ın Samerra kentinde İmameyn Askeriyeyn haremenin otoparkında düzenlenen terörist saldırıyı tekrar kınarken, yapılan girişimlerle  yaralıların Kazımeyn hastanelerine intikal ettirildiğini söyledi.

Bu arada İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Said Ovhadi de, İranlıların Samerra kentine ziyaretinin yasaklandığını söyledi. Ovhadi,  İRİB 1. kanal Haber programına  yaptığı açıklamada, sözkonusu kutsal mekanda ziyaretçilere yönelik düzenlenen  iki ayrı terörist saldırıda  yaralalanların 4 helikopterle Bağdat ve Kazımeyn hastanelerine intikal edildiğini ve İranlı 58 yaralının  bu hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Bu arada İran acil sağlık işleri  merkezi müdürü de yaptığı açıklamada, İranlı yaralıların Tahran’a getirilmeleri için 4 uçağın Bağdat’a gönderildiğini ve  Tahran’da 8 hastanenin  yaralıları kabul etmeye hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.