İran dışişleri bakanlığından Trump hükümetinin kararına kınama

  • 29 Ocak 2017
  • 974 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından Trump hükümetinin kararına kınama

İslami İran dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiride, Amerikan hükümetinin, Amerika’ya seyahatlarin yapılmasını kısıtlayan yeni kararının açık bir şekilde İslam dünyası ve İran milletine hakaret olduğunu bildirdi.

İslami İran Dışişleri Bakanlığı, İran vatandaşlarının onurunu korumak amacıyla bu ayrımcı politikalara karşı aynı kısıtlama politikalarını uygulayacağını duyurdu.
İran Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı bir duyuruda, ABD hükümetinin Müslümanların bu ülkeye girişiyle ilgili uyguladığı kısıtlamalara tepki gösterdi.

Bu duyuruya göre, 3 aylık süreyle uygulanan bu kısıtlama politikaları, terörle mücadele bahanesiyle uygulandığına rağmen İslam dünyasına karşı yapılan bir hakaret olarak, aşırıcı ve ırkçı grupların lehine işleyecektir.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın duyurusuna göre, şiddet ve aşırıcılığa karşı uluslararası çapta ortak bir dayanışma oluşumuna ters böyle ayrımcı politikaların uygulanması, ABD’nin de istihbarat kurumlarının onayladığı gibi DEAŞ’a benzer terör örgütlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır.

Duyuru şöyle devam ediyor: Bu uygulamalar, ABD’nin terörizmin ilk kurbanlarından olan İranlılara karşı devlet ve millet ayrımı yapmadan tümüne yönelik beslediği kin ve nefretini ortaya koymaktadır.

Dışişleri Bakanlığı’nın duyurusunda ayrıca, “Böylece İran İslam Cumhuriyeti, İran vatandaşlarının onurunu korumak amacıyla ve aynı zamanda ABD vatandaşlarına saygı duyarak, bu ayrımcı politikalara karşı hukuki ve siyasi tepkilerle beraber aynı kısıtlama politikalarını uygulayacağını duyurmak istiyor” ifadeleri yer alıyor.

Buna göre, İran’ın ülke dışındaki tüm temsilcilikleri, bu politikalar sonucu mağdur duruma düşen İran vatandaşlarına gereken desteklerin sunulmasını sağlayacaktır.

Bildiride, İran milletinin her zaman terörizme karşı olduğu, dünyanın her yerinde İranlıların  bilim, ticaret, turizm amaçlı bulunduklarını ve seyahat ettiklerine işaretle,  İran milletinin  kanunlara en  bağlı, kültürlü bir millet olduğuna yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.