İran dışişleri sözcüsü: İran İslam Cumhuriyeti, Amerika’yı müzakere masasına gelmeye mecbur bıraktı

  • 04 Eylül 2015
  • 757 kez görüntülendi.
İran dışişleri sözcüsü: İran İslam Cumhuriyeti, Amerika’yı müzakere masasına gelmeye mecbur bıraktı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin iki gün önce Philadelphia Üniversitesi’nde yaptığı açıklamaya ilişkin olarak “Amerika yetkilileri Siyonist lobilerin baskılarına dayanamayarak bazen İran Nükleer Programı hakkında temelsiz iddialarda bulunuyorlar” diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “İran’ın atom bombası yapmanın eşiğinde olduğu iddiası çok büyük yalan. İran İslam Cumhuriyeti, İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei’nin buyurduğu fetvasına ve kendi savunma doktrinine göre hiçbir zaman atom bombası peşinde olmamış ve olmayacaktır” diye belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham “İran İslam Cumhuriyeti diplomasisi yaptırımların etkisiz olduğunu ispat ederek Amerika’yı müzakere masasına gelmeye mecbur bıraktı” ifadesini kullandı.

İranlı yetkili ayrıca Amerika yetkililerinin en ağır yaptırımların bile İran İslam Cumhuriyeti’ni yıkamadığını itiraf etmesini İran İslam Cumhuriyeti’nin bir diplomatik başarısı olarak nitelendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.