İran Dışişleri Sözcüsü: Türkiye’nin Suriye müdahalesinden kaygı duyuyoruz

  • 31 Ağustos 2016
  • 747 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Sözcüsü: Türkiye’nin Suriye müdahalesinden kaygı duyuyoruz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin Suriye topraklarında başlattığı askeri operasyondan kaygı duyduklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye topraklarında başlattığı askeri operasyondan kaygı duyduklarını bildirerek, tüm ülkelerin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve milli egemenliği hakkına saygı göstermelerini istedi.

“Terör ile mücadele ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması yönünde çaba göstermek bölgenin barış yanlısı devletlerinin dış politikasında önemli ve değişmez bir ilkedir” diyen Kasımi, “Ama bu mevzu başka bir devletin izni olmadan ona ait topraklarda askeri operasyon düzenlenmesine de bahane teşkil etmez ve zaten etmemeli de” diye ekledi.

Ayrıca Türkiye’nin Suriye topraklarında başlattığı askeri operasyonun bölgede zaten karmaşık olan durumu daha da karmaşık hale sokacağını kaydeden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Suriye’nin kuzeyinde çatışmaların artması masum insanların ve sivillerin daha çok ölümüne neden olacak ve Türkiye hızlı bir şekilde Suriye’deki askeri operasyonunu durdurmalı” diye açıklamada bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.